Na de Tweede Wereldoorlog is het beleid er op gericht geweest om voldoende voedsel van goede kwaliteit voor een lage prijs te produceren. Dit is goed gelukt. Keerzijde van het verhaal is onder andere dat er steeds minder mensen een directe relatie hebben met onze voedselproductie. Ons eten wordt veelal geproduceerd in lange voedselketens die voor de consument vaak bestaan uit anonieme partijen. Hierdoor is de afstand tussen boer en consument steeds groter geworden. We willen samen met boeren, burgers en andere partijen uit de keten, komen tot een herwaardering van ons voedsel.
Kindcentrum Aventurijn uit Uden trapte af. Groep 7 bezocht een aspergeteler en bereidde daarna zelf een lekker aspergegerecht. Allemaal binnen de kaders van Keukenkanjers, een voedingseducatie programma. Doelstelling: Nederlandse kinderen voedselwaardig maken. Lees meer over Schoolklassen van start met pilot programma Keukenkanjers
Onze Zuivel haalt melk op bij de boer en maakt er in De Rips kaas van, die de boer op zijn eigen erf verkoopt. Het concept draagt volgens de provincie bij aan het verkorten van de keten en daarmee aan de band tussen boer en burger en aan een beter verdienmodel. Lees meer over Agrifoodpluim voor Onze Zuivel: melk ophalen en kaas terugbrengen
Provincie Noord-Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Hier in Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, en dat willen we graag aan Nederland laten zien. Wij roepen Brabantse partners dan ook op activiteiten te organiseren. Lees meer over Dutch Food Week 2022: oproep aan Brabantse partners
Afgelopen maanden hebben 17 ambtenaren van de provincie Noord-Brabant een dag meegelopen met een jonge boer van het BAJK. En andersom! Enkele ambtenaren en boeren delen hun ervaring. Lees meer over Ambtenaar op stage
Goed eten doe je in Brabant. Speciaal voor Brabantse agrarische ondernemers die bezoekers ontvangen, is de training ‘Jouw voedselbeleving in de spotlight’ ontwikkeld. Meld je aan voor deze gratis training, vertel je verhaal en zet jouw bedrijf op de kaart. Lees meer over Training 'Jouw voedselbeleving in de spotlight'
Twee weekenden in oktober stonden in het teken van 'Iets met Boeren'. Een bijzondere voorstelling op boerderijen in Sint Anthonis en Reusel-De Mierden die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengt. 'Dit moeten veel meer mensen zien'. Lees meer over Voorstelling Iets met Boeren raakt mensen
Op 8, 9 en 10 oktober was de bijzondere voorstelling ‘Iets met Boeren’ vijf keer te zien op mini-camping De Esrand in Sint Anthonis. In totaal kwamen 250 mensen naar de volledig uitverkochte voorstellingen kijken. Lees meer over ‘Iets met boeren’ maakt indruk
Het is deze week Dutch Food Week. En Brabant is als dé voedselprovincie van Nederland uiteraard partner. Dat betekent dat we met verschillende activiteiten extra aandacht vragen voor de (Brabantse) voedselketen in deze week. Lees meer over Brabant partner van Dutch Food Week
Noord-Brabant heeft 23 Michelinsterren, een foodsector in de top van Europa en een rijke traditie als makers en bereiders van heerlijk en eerlijk eten. Veel om trots op te zijn. En dat willen we graag met je delen! Lees meer over Goed eten in Brabant
In oktober 2021 presenteert Bureau Pees in Reusel-De Mierden en Sint Anthonis Iets met Boeren, een theatervoorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen. Er zijn extra kaarten beschikbaar! Lees meer over Extra kaarten Iets met Boeren
Aanmelden nieuwsbrief
WhatsApp updateservice voor boeren
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.