Om een nieuw voedselsysteem te bouwen is structurele samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden nodig. Daarom hebben Kennispact MBO Brabant (samenwerkingsnetwerk MBO’s in Noord-Brabant), HAS Hogeschool, ZLTO en Provincie Noord-Brabant de handen ineengeslagen. Dit doen ze onder de naam Beet: Brabant Eet.
Doel is om de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven zodanig te versterken dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de voedseltransitie. Vanuit de provincie Noord-Brabant dragen wij hieraan bij via kennisdeling en door het verbinden van ondernemersvragen aan het onderwijs.
Om voedseleducatie structureel in het basisonderwijs te verankeren, heeft de provincie Noord-Brabant een subsidie van € 150.000 verstrekt aan de regio Noordoost Brabant. In het project Keukenkanjers, o.a. begeleid door het provinciale team FoodUp Brabant, wordt een landelijk handboek ontwikkeld. Lees meer over Provincie verstrekt subsidie aan Voedselonderwijsproject Keukenkanjers
Een lespakket voor het MBO over de toepassing van biodiversiteit en kringlooplandbouw op melkveebedrijven is in samenwerking tussen Wageningen University & Research en bijna alle Nederlandse groene MBO-scholen ontwikkeld. Lees meer over Lespakket Biodiversiteit en Kringlooplandbouw Melkveebedrijven
Studenten van de opleiding gespecialiseerd kok Dutch Cuisine van het Koning Willem I College en FoodUp Brabant ontwikkelden samen een bijzonder concept: de Boer aan Tafel thuis-lunch. Zo’n 15 studenten bereidden deze week een heerlijke lunch van lokale producten, rechtstreeks van de boerderij. Lees meer over Speciale Boer aan Tafel thuis-lunch
Vijftien agrariërs volgden afgelopen maanden de cursus Natuurinclusief Ondernemen van HAS Bedrijfsopleidingen, mede mogelijk gemaakt door de provincie. Melissa en Pieter zijn er enthousiast over: ‘Je leert veel, ook van elkaar als deelnemers.’ Komend najaar wordt deze cursus opnieuw gegeven. Lees meer over Cursus Natuurinclusief ondernemen
Als onderdeel van de HAS Food Experience presenteerden HAS studenten hun ideeën en start-ups en gingen hierover in gesprek met gedeputeerde Elies Lemkes-Straver. Lees meer over In gesprek over 4 projecten tijdens HAS Food Experience
Leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg gaan vanaf 1 maart aan de slag als adviseur duurzame en gezonde voeding. Ruim 100 leerlingen van het derde leerjaar doen mee aan het IVN Jongeren Adviesbureau. FoodUp Brabant is één van de opdrachtgevers. Lees meer over 100 adviseurs gezonde en duurzame voeding
Via verschillende sporen betrekt de provincie Noord-Brabant studenten en onderwijs bij de landbouw van de toekomst. Zo is de provincie aangesloten bij de Green Deal Natuurinclusieve landbouw groen onderwijs. In een recent verschenen e-magazine lees je over een aantal Brabantse initiatieven. Lees meer over Natuurinclusieve landbouw en onderwijs
Op WereldPeulvruchtenDag 10 februari zet Lekker Lupine de nog onbekende lupineboon in de spotlight. In het project 'Lupine op de kaart' van Innovatiehuis De Peel en FoodUp Brabant werken Bijzonder Brabants, top-koks en onderwijs samen om lupine meer bekend te maken als lokaal, duurzaam voedsel. Lees meer over Lupine bonen van eigen bodem tijdens WereldPeulvruchtenDag
Studenten van de opleiding Bedrijfskunde aan Avans Hogeschool hebben de afgelopen 20 weken gewerkt aan een toeristisch concept voor het buitengebied van Reusel-Zuid. FoodUp Brabant was opdrachtgever. Zij deed dit in samenspraak met een aantal ondernemers en bewoners uit het buitengebied. Lees meer over Avans studenten ontwikkelen toeristisch concept voor ondernemers Reusel-Zuid
Voedselbossen bieden de mogelijkheid om natuur en voedselproductie dichter bij elkaar te brengen. De Brabantse Milieufederatie en FoodUp Brabant werken daarom al langere tijd hierin samen. De volgende stap is nu genomen: voedselbossen zijn onderdeel van het onderwijsaanbod van Helicon. Lees meer over Voedselbossen krijgen plek in onderwijs
Kennispact MBO Brabant HAS Hogeschool Provincie Noord-Brabant ZLTO
Aanmelden nieuwsbrief
WhatsApp updateservice voor boeren
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.