Brabant lead partner van Dutch Food Week

14-01-2022
651 keer bekeken

Het jaar is nog maar nauwelijks begonnen of Dutch Food Week (8 t/m 15 oktober) heeft de eerste stappen gezet richting de toekomst: de provincie Noord-Brabant gaat de organisatie ondersteunen als lead partner. Brabants gedeputeerde Elies Lemkes-Straver en Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer bekrachtigden de overeenkomst.

De provincie Noord-Brabant zet de komende jaren sterk in op gezondheid (drie gezonde levensjaren erbij voor alle Brabanders) en duurzaam produceren (de meest duurzame landbouw en voedselproductie). Thema’s die uitstekend aansluiten bij de Dutch Food Week.  Elies Lemkes-Straver benadrukt: ‘Hier in Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, dat willen we in het kader van Dutch Food Week graag aan Nederland laten zien. Landbouw en voedsel zitten in het DNA van onze provincie! In Brabant kunnen we bij uitstek laten zien hoe gezond en duurzaam (produceren van) voedsel bijdraagt aan ons welzijn in het algemeen en onze gezondheid in het bijzonder.’

Partnernetwerk speelt cruciale rol

Dirk Duijzer is opgetogen over de stap van Brabant; ‘Geweldig dat we naast Albert Heijn, Paleis Soestdijk, Bayer Crop Science en Rabobank nu ook een toonaangevende provincie als Brabant tot onze lead partners mogen rekenen. Een goed netwerk van partners is onmisbaar in onze strategie.  Zij dragen met hun communicatie richting hun doelgroepen bij aan een betere naamsbekendheid. Samen met onze partners maken we van Dutch Food Week een succes. Bedrijven en overheden kunnen partner worden op allerlei niveaus.’

Betrokkenheid ministeries LNV en EZ

Dutch Food Week is in het leven geroepen om de trots uit te kunnen dragen over wat we in Nederland doen op het gebied van ons voedsel. De ministeries van LNV en Economische Zaken en Klimaat ondersteunen de organisatie. In 2022 is het centrale thema ‘Aan tafel!’ met als kernwoorden gezondheid, duurzaamheid en een goed leven. Dirk Duijzer: ‘Samen en gezond koken en genieten van eten, is in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis met elkaar op allerlei vlakken en we tonen  nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben.’

Dutch Food Week: 8-15 oktober 2022

Dutch Food Week vindt in 2022 plaats van 8 t/m 15 oktober. Dan geven meer dan 200 organisaties in heel Nederland het publiek de kans, om via open dagen, congressen, fietstochten en andere activiteiten een kijkje te nemen in de wereld van agri en food. Dutch Food Week is echter meer dan alleen die week in oktober: door het gehele jaar heen worden er netwerkbijeenkomsten voor partners en activiteiten georganiseerd. Ontdek meer via www.dutchfoodweek.nl.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen